Bescherm elkaar tegen luchtweginfecties.

Zes nieuwe gevallen van Covid-19 na einde krokusvakantie

Afgelopen nacht is bij zes landgenoten een besmetting vastgesteld met Covid-19. Het gaat om vijf mensen uit Vlaanderen en één uit Brussel. Allemaal vertonen ze milde symptomen zoals koorts, niezen en hoesten. Ze krijgen nu de nodige zorg in een veilige omgeving.

Ze worden ook opgevolgd door de artsen van het Agentschap Zorg en Gezondheid (Vlaanderen) en van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (Brussel). Beide administraties traceren ook de contacten die de patiënten hebben gehad sinds hun terugkeer in België, zodat andere mensen ook getest kunnen worden indien nodig.

Noord-Italië

Alle zes de personen waren recent in Noord-Italië.

De nieuwe besmettingen in ons land lopen gelijk met het einde van de krokusvakantie. De voorbije dagen zijn veel Belgen teruggekeerd uit het buitenland. Dat zorgde voor een toename van het aantal testen van mensen die verdachte symptomen vertonen. Zo werden afgelopen nacht en vanochtend in het totaal 140 tests uitgevoerd in het referentielaboratorium van de KU Leuven, waarvan er zes positief bleken te zijn.

Acht burgers

<pIn het totaal zijn er nu acht Belgische burgers besmet met het nieuwe coronavirus. De persoon bij wie begin februari de eerste besmetting is vastgesteld is intussen virusvrij en keerde na de quarantaineperiode terug naar huis.