Bescherm elkaar tegen luchtweginfecties.

Update over de gezondheid van de Belgen die terugkeerden uit Wuhan

De twee inwoners van ons land die sinds gisterenavond in quarantaine geplaatst zijn in het Militair Hospitaal van Neder-Over-Heembeek, testten vandaag allebei negatief op een besmetting met het nieuwe coronavirus. Om elk risico uit te sluiten, blijven zij gedurende 14 dagen in quarantaine en worden zij in de komende dagen opnieuw getest. Ze verkeren allebei in goede gezondheid en vertonen geen symptomen.

Ook de acht landgenoten die al op 2 februari naar ons land terugkeerden, verkeren in goede gezondheid en hebben geen symptomen. Ze verblijven ondertussen 8 dagen in quarantaine en werden reeds 3 maal getest door het laboratorium van de KULeuven. Alle testen zijn voor iedereen negatief.

In het Sint-Pietersziekenhuis te Brussel, verblijft de enige landgenoot die positief testte op het coronavirus. Ook deze persoon is in goede gezondheid en heeft geen symptomen. Testen wijzen uit dat zijn besmetting langzaam lijkt af te nemen. Hij krijgt de beste zorgen maar blijft in afzondering tot hij volledig hersteld is van zijn besmetting.

De overheid en de gezondheidssector blijven uiterst waakzaam. Bij de minste aanwijzing van een besmetting worden mensen getest op de aanwezigheid van het virus. Dat gebeurde ondertussen 99 keer maar al deze testen bleken negatief.

Volg ons hier, op Twitter of op Facebook om op de hoogte te blijven van alle nieuws over het nieuwe coronavirus.