Bescherm elkaar tegen luchtweginfecties.

De trends van de laatste dagen zetten zich door

Op zondag 26 april werden 553 nieuwe gevallen gerapporteerd. Daarvan wonen er 281 in Vlaanderen, 189 in Wallonië en 77 in Brussel. We hebben geen informatie over de woonplaats van de overige 6 gevallen. Dat brengt het totale aantal bevestigde besmette personen op 46 687.

Verder is de situatie als volgt:

  • In de ziekenhuizen zijn er momenteel in totaal 3 968 patiënten opgenomen. De voorbije 24 uur waren er 127 nieuwe opnames.
  • In de intensieve zorgen liggen in totaal 903 patiënten, dat is een stijging met 12 patiënten in de voorbije 24 uur.
  • 10 878 patiënten zijn ontslagen uit het ziekenhuis en genezen verklaard sinds 15 maart, dat is een stijging van 93 in de voorbije 24 uur.
  • In totaal werden 7 207 sterfgevallen gerapporteerd, dat is een stijging van 113 in de voorbije 24 uur. Van die 113 overleden 60 mensen in het ziekenhuis en 53 in een woonzorgcentrum. In deze laatste groep werd 64% bevestigd door een COVID-test.
  • Van de in totaal 7 207 overleden personen, overleed 46% in het ziekenhuis, 53% in een woonzorgcentrum, 0% thuis en 0% op een andere plaats. De sterfgevallen in het ziekenhuis zijn allemaal bevestigde gevallen. De sterfgevallen in de woonzorgcentra zijn zowel bevestigde (11%) als vermoede (89%) gevallen.

Presentatie van de cijfers (persconferentie) picture_as_pdf

Het aantal bevestigde besmette personen in ons land neemt nog steeds toe. Het aantal nieuwe hospitalisaties stabiliseertverder, maar blijft vrij hoog. Hou dus vol en volg de algemene maatregelen op, zorg goed voor jezelf en voor anderen.

Bent u ziek (koorts, hoesten, ademhalingsproblemen,…)? Volg dan het advies van de FOD Volksgezondheid op en:

  1. blijf thuis

  2. neem rechtstreeks telefonisch contact op met uw arts

  3. volg de aanbevelingen op van de website https://www.info-coronavirus.be/nl/.

Zo helpt iedereen de voortgang van de pandemie te vertragen en de meest kwetsbaren onder ons te beschermen.

Bekijk het volledige dagelijkse rapport met de (inter)nationale epidemiologische situatie van het coronavirus.