Blijf genieten van je vrijheid. Blijf goed verluchten. Blijf afstand houden. Blijf je mondmasker dragen.

De trends van de laatste dagen zetten zich door

Op woensdag 22 april werden 908 nieuwe gevallen gerapporteerd. Daarvan wonen er 386 in Vlaanderen, 342 in Wallonië en 116 in Brussel. We hebben geen informatie over de woonplaats van de overige 64 gevallen. Dat brengt het totale aantal bevestigde besmette personen op 42 797.

Verder is de situatie als volgt:

  • In de ziekenhuizen zijn er momenteel in totaal 4 527 patiënten opgenomen. De voorbije 24 uur waren er 211 nieuwe opnames.
  • In de intensieve zorgen liggen in totaal 993 patiënten, dat is een verdere daling met 27 patiënten in de voorbije 24 uur.
  • 9 800 patiënten zijn ontslagen uit het ziekenhuis en genezen verklaard sinds 15 maart, dat is een stijging van 367 in de voorbije 24 uur.
  • In totaal werden 6 490 sterfgevallen gerapporteerd, dat is een stijging van 230 in de voorbije 24 uur. Van die 230 overleden 93 mensen in het ziekenhuis en 134 in een woonzorgcentrum. In deze laatste groep werd 28% bevestigd door een COVID-test.
  • Van de in totaal 6 490 overleden personen, overleed 46% in het ziekenhuis, 53% in een woonzorgcentrum, <1% thuis en <1% op een andere plaats. De sterfgevallen in het ziekenhuis zijn allemaal bevestigde gevallen. De sterfgevallen in de woonzorgcentra zijn zowel bevestigde (5%) als vermoede (95%) gevallen.

Presentatie van de cijfers (persconferentie) picture_as_pdf

Het aantal bevestigde besmette personen in ons land neemt nog steeds toe. Het aantal nieuwe hospitalisaties stabiliseertverder, maar blijft vrij hoog. Hou dus vol en volg de algemene maatregelen op, zorg goed voor jezelf en voor anderen.

Bent u ziek (koorts, hoesten, ademhalingsproblemen,…)? Volg dan het advies van de FOD Volksgezondheid op en:

  1. blijf thuis

  2. neem rechtstreeks telefonisch contact op met uw arts

  3. volg de aanbevelingen op van de website https://www.info-coronavirus.be/nl/.

Zo helpt iedereen de voortgang van de pandemie te vertragen en de meest kwetsbaren onder ons te beschermen.

Bekijk het volledige dagelijkse rapport met de (inter)nationale epidemiologische situatie van het coronavirus.