Bescherm elkaar tegen luchtweginfecties.

Trends nog steeds licht dalend

Op donderdag 28 mei werden 212 nieuwe gevallen gerapporteerd. Daarvan wonen er 123 in Vlaanderen, 72 in Wallonië en 17 in Brussel. Dat brengt het totale aantal bevestigde besmette personen op 58 061.

Verder is de situatie als volgt:

  • In de ziekenhuizen zijn er momenteel in totaal 937 patiënten opgenomen. De voorbije 24 uur waren er 27 nieuwe opnames.
  • In de intensieve zorgen liggen in totaal 187 patiënten, dat is een verdere daling met 22 patiënten in de voorbije 24 uur.
  • 15 682 patiënten zijn ontslagen uit het ziekenhuis en genezen verklaard sinds 15 maart, dat is een stijging van 109 in de voorbije 24 uur.
  • In totaal werden 9 430 sterfgevallen gerapporteerd, dat is een stijging van 42 in de voorbije 24 uur. Van die 42 overleden 17 mensen in het ziekenhuis en 20 in een woonzorgcentrum. In deze laatste groep werd 35% bevestigd door een COVID-test.
  • Van de in totaal 9 430 overleden personen, overleed 48% in het ziekenhuis, 51% in een woonzorgcentrum, 0,3% thuis en 0,5% op een andere plaats. De sterfgevallen in het ziekenhuis zijn allemaal bevestigde gevallen. De sterfgevallen in de woonzorgcentra zijn zowel bevestigde (25%) als vermoede (75%) gevallen.

Bekijk het volledige dagelijkse rapport met de nationale epidemiologische situatie van het coronavirus.

Er worden in ons land nog steeds nieuwe besmettingen vastgesteld, maar de trends dalen. Hou dus vol en volg de algemene maatregelen op, zorg goed voor jezelf en voor anderen.

Bent u ziek (koorts, hoesten, ademhalingsproblemen,…)? Volg dan het advies van de FOD Volksgezondheid op en:

  1. blijf thuis
  2. neem rechtstreeks telefonisch contact op met uw arts
  3. volg de aanbevelingen op van de website https://www.info-coronavirus.be/nl/. Zo helpt iedereen de voortgang van de pandemie te vertragen en de meest kwetsbaren onder ons te beschermen.

Samenvatting voor de pers picture_as_pdf