Bescherm elkaar tegen luchtweginfecties.

Samen voor onze gezondheid, vandaag en morgen

Sinds de komst van het Covid-19 in België toont onze samenleving een uitzonderlijke solidariteit. We hebben allemaal onze verantwoordelijkheid opgenomen om toe te zien op onze eigen gezondheid en die van anderen. Verschillende initiatieven werden opgestart om de meest kwetsbare en geïsoleerde mensen te helpen. Deze acties zorgen ervoor dat de curve afvlakt en dat de professionele zorgverleners zich zo goed mogelijk kunnen concentreren op de patiënten die besmet zijn met het coronavirus.

We moeten dit solidaire gedrag aanhouden in de komende weken. Het is essentieel dat we een nieuwe piek van zieken vermijden. We blijven de gezondheidsreflexen respecteren die we tijdens deze periode hebben aangeleerd. Zo blijven we waken over onze gezondheid.

Er is nog ander verantwoordelijk gedrag dat we moeten aanleren en blijven volgen de komende dagen. We komen uit onze cocon om onze familie en vrienden terug te zien en opnieuw aan de slag te gaan. Ons leven terug oppikken is mogelijk door onze omgeving op een veilige manier uit te breiden, tegenover het virus dat jammer genoeg nog steeds in onze samenleving aanwezig is. Kleine, maar systematische gebaren zullen dit mogelijk maken.

Als we de verspreiding van het virus samen onder controle hebben kunnen houden, dankzij een gemeenschappelijk doel en ondanks onze verschillende persoonlijke en professionele situaties, zullen we de komende weken nog steeds op elkaar kunnen vertrouwen om voor onze gezondheid te zorgen. Onze solidaire samenleving is onze kracht. Laten we het nu gebruiken om het op te nemen tegen Covid-19.