Bescherm elkaar tegen luchtweginfecties.

De piek van het aantal overlijdens lijkt achter ons te liggen

Op dinsdag 21 april werden 933 nieuwe gevallen gerapporteerd. Daarvan wonen er 408 in Vlaanderen, 446 in Wallonië en 60 in Brussel. We hebben geen informatie over de woonplaats van de overige 19 gevallen. Dat brengt het totale aantal bevestigde besmette personen op 41 889.

Verder is de situatie als volgt:

  • In de ziekenhuizen zijn er in totaal 4 765 patiënten opgenomen. De voorbije 24 uur waren er 263 nieuwe opnames.
  • In de intensieve zorgen liggen in totaal 1 020 patiënten, dat is een verdere daling met 59 patiënten in de voorbije 24 uur.
  • 9 433 patiënten zijn ontslagen uit het ziekenhuis en genezen verklaard sinds 15 maart, dat is een stijging van 432 in de voorbije 24 uur.
  • In totaal werden 6 262 sterfgevallen gerapporteerd, dat is een stijging van 266 in de voorbije 24 uur. Van die 266 overleden 87 mensen in het ziekenhuis en 178 in een woonzorgcentrum. In deze laatste groep werd 13% bevestigd door een COVID-test.
  • Van de in totaal 6 262 personen, overleed 46% in het ziekenhuis, 52% in een woonzorgcentrum, 0,4% thuis en 0,4% op een andere plaats. De sterfgevallen in het ziekenhuis zijn allemaal bevestigde gevallen. De sterfgevallen in de woonzorgcentra zijn zowel bevestigde (4,5%) als vermoede (96%) gevallen.

Presentatie van de cijfers (persconferentie) picture_as_pdf

Het aantal bevestigde besmette personen in ons land neemt nog steeds toe. Het aantal nieuwe hospitalisaties stabiliseert verder en de piek van het aantal overlijdens lijkt achter ons te liggen. Hou vol en volg de algemene maatregelen op, zorg goed voor jezelf en voor anderen.

Bent u ziek (koorts, hoesten, ademhalingsproblemen,…)? Volg dan het advies van de FOD Volksgezondheid op en:

  1. blijf thuis

  2. neem rechtstreeks telefonisch contact op met uw arts

  3. volg de aanbevelingen op van de website https://www.info-coronavirus.be/nl/.

Zo helpt iedereen de voortgang van de pandemie te vertragen en de meest kwetsbaren onder ons te beschermen.

Bekijk het volledige dagelijkse rapport met de (inter)nationale epidemiologische situatie van het coronavirus.