Bescherm elkaar tegen luchtweginfecties.

Eén gerepatrieerde landgenoot testte positief op het nieuwe coronavirus

De negen landgenoten die zondagavond zijn aangekomen uit Wuhan, zijn gisteren uitgebreid getest in het militair hospitaal in Neder-Over-Heembeek. Eén van hen blijkt besmet te zijn met het nieuwe coronavirus. De testresultaten van de andere landgenoten zijn negatief. Iedereen is op de hoogte gebracht van de resultaten van zijn of haar test.

De persoon bij wie de besmetting is vastgesteld, verkeert in goede gezondheid en vertoont op dit moment geen ziektesymptomen. Gisteravond is de betrokkene overgeplaatst naar het Sint-Pietersziekenhuis in Brussel, één van de twee referentiecentra in ons land. Daar is alle expertise en omkadering aanwezig om de beste zorg te garanderen.

Naast onze landgenoten verbleef de voorbije twee nachten een persoon van Deense origine in Neder-Over-Heembeek. De persoon in kwestie kon zondagavond niet doorreizen naar Denemarken. De testresultaten van de Deense burger zijn negatief. De betrokkene wordt deze ochtend overgedragen aan de goede zorgen van de Deense overheid.