Bescherm elkaar tegen luchtweginfecties.

Update: gerepatrieerde Belg in Sint-Pieters ziekenhuis mag naar huis

De Belg die opgenomen was in het Sint-Pietersziekenhuis na een positieve test voor het nieuwe coronavirus Covid-19 mag naar huis. Hij is niet langer besmet met het virus en is dus ook niet meer besmettelijk voor zijn omgeving.

Na de terugkeer van negen Belgen uit Wuhan op 2 februari, testte één van hen positief op het nieuwe coronavirus Covid-19. Deze persoon werd onmiddellijk opgenomen in strikte afzondering in het Sint-Pietersziekenhuis te Brussel.

De persoon vertoonde geen symptomen en was gedurende de hele duur van zijn verblijf in goede gezondheid. Testen door het laboratorium van de KULeuven toonden aan dat de besmetting met het Covid-19 coronavirus dag na dag afnam.

De testen op vrijdag 14 /02 en zaterdag 15/02 waren beiden volledig negatief. Dit wil zeggen dat de persoon niet langer besmet is met het virus. Hij mag daarom vandaag het ziekenhuis verlaten en vormt geen risico meer voor zijn omgeving.

Morgen kunnen ook de andere acht gerepatrieerde landgenoten hun quarantaine in het Militair Hospitaal van Neder-Over-Heembeek verlaten.

De overheid en de gezondheidssector blijven uiterst waakzaam. Bij de minste aanwijzing van een besmetting worden mensen getest op de aanwezigheid van het virus. Dat gebeurde ondertussen al meer dan 128 keer maar al deze testen bleken negatief.

Volg ons hier, op Twitter of op Facebook om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over het nieuwe coronavirus Covid-19.