Bescherm elkaar tegen luchtweginfecties.

Einde quarantaine voor acht landgenoten die op 2 februari terugkeerden uit Wuhan

Op 2 februari keerden negen landgenoten met een repatriëringsvlucht terug naar ons land vanuit Wuhan in China. Eén van hen testte positief op het nieuwe coronavirus (Covid-19) en verbleef sindsdien op een gespecialiseerde afdeling van het Sint-Pietersziekenhuis waar hij gisteren ontslagen werd na twee opeenvolgende negatieve testen door het laboratorium van de KULeuven. De man is niet langer besmet en vormt geen risico meer voor zijn omgeving.

De overige acht die uit voorzorg gedurende 14 dagen in quarantaine geplaatst werden in het Militair Ziekenhuis van Neder-over-Heembeek kunnen vandaag ook naar huis omdat elk risico op besmetting ondertussen uitgesloten is. Tijdens hun verblijf werd de groep zes keer getest door het laboratorium van de KULeuven en alle resultaten waren negatief

Twee andere inwoners van ons land keerden op zondag 9 februari naar ons land terug met een vlucht van de Britse overheid. Zij zijn nu halfweg hun quarantaine en moeten dus nog een week in het Militair Hospitaal van Neder-over-Heembeek blijven. Ze verkeren in goede gezondheid en vertonen geen symptomen. Beide personen werden ondertussen drie keer getest en de resultaten waren negatief.

De overheid en de gezondheidssector blijven uiterst waakzaam. Bij de minste aanwijzing van een besmetting worden mensen getest op de aanwezigheid van het virus. Dat gebeurde ondertussen al 128 keer maar al deze testen bleken negatief.

Volg ons hier, op Twitter of op Facebook om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over het coronavirus Covid-19.