Bescherm elkaar tegen luchtweginfecties.

De trends blijven dalen

Op zondag 17 mei werden 279 nieuwe gevallen gerapporteerd. Daarvan wonen er 147 in Vlaanderen, 108 in Wallonië en 22 in Brussel. We hebben geen informatie over de woonplaats van de overige 2 gevallen. Dat brengt het totale aantal bevestigde besmette personen op 55 559. Verder is de situatie als volgt:

  • In de ziekenhuizen zijn er momenteel in totaal 1 614 patiënten opgenomen. De voorbije 24 uur waren er 43 nieuwe opnames.
  • In de intensieve zorgen liggen in totaal 342 patiënten, dat is een verdere daling met 3 patiënten in de voorbije 24 uur.
  • 14 657 patiënten zijn ontslagen uit het ziekenhuis en genezen verklaard sinds 15 maart, dat is een stijging van 27 in de voorbije 24 uur.
  • In totaal werden 9 080 sterfgevallen gerapporteerd, dat is een stijging van 28 in de voorbije 24 uur. Van die 28 overleden 16 mensen in het ziekenhuis en 12 in een woonzorgcentrum. In deze laatste groep werd 75% bevestigd door een COVID-test.
  • Van de in totaal 9 080 overleden personen, overleed 48% in het ziekenhuis, 51% in een woonzorgcentrum, 0,2% thuis en 0,4% op een andere plaats. De sterfgevallen in het ziekenhuis zijn allemaal bevestigde gevallen. De sterfgevallen in de woonzorgcentra zijn zowel bevestigde (23%) als vermoede (77%) gevallen.

Bekijk het volledige dagelijkse rapport met de nationale epidemiologische situatie van het coronavirus.

Het aantal bevestigde besmette personen in ons land neemt nog steeds toe. Het aantal nieuwe hospitalisaties daalt verder. Hou dus vol en volg de algemene maatregelen op, zorg goed voor jezelf en voor anderen.

Bent u ziek (koorts, hoesten, ademhalingsproblemen,…)? Volg dan het advies van de FOD Volksgezondheid op en:

  1. blijf thuis
  2. neem rechtstreeks telefonisch contact op met uw arts
  3. volg de aanbevelingen op van de website https://www.info-coronavirus.be/nl/. Zo helpt iedereen de voortgang van de pandemie te vertragen en de meest kwetsbaren onder ons te beschermen.

Samenvatting voor de pers picture_as_pdf