Bescherm elkaar tegen luchtweginfecties.

Dalende trend zet zich voort

Op donderdag 14 mei werden 356 nieuwe gevallen gerapporteerd. Daarvan wonen er 248 in Vlaanderen, 80 in Wallonië en 28 in Brussel. We hebben geen informatie over de woonplaats van de overige 0 gevallen. Dat brengt het totale aantal bevestigde besmette personen op 54 644.

Verder is de situatie als volgt:

  • In de ziekenhuizen zijn er momenteel in totaal 1 862 patiënten opgenomen. De voorbije 24 uur waren er 67 nieuwe opnames.
  • In de intensieve zorgen liggen in totaal 380 patiënten, dat is een verdere daling met 27 patiënten in de voorbije 24 uur.
  • 14 301 patiënten zijn ontslagen uit het ziekenhuis en genezen verklaard sinds 15 maart, dat is een stijging van 190 in de voorbije 24 uur.
  • In totaal werden 8 959 sterfgevallen gerapporteerd, dat is een stijging van 56 in de voorbije 24 uur. Van die 56 overleden 35 mensen in het ziekenhuis en 21 in een woonzorgcentrum. In deze laatste groep werd 57% bevestigd door een COVID-test.
  • Van de in totaal 8 959 overleden personen, overleed 48% in het ziekenhuis, 51% in een woonzorgcentrum, 0,2% thuis en 0,4% op een andere plaats. De sterfgevallen in het ziekenhuis zijn allemaal bevestigde gevallen. De sterfgevallen in de woonzorgcentra zijn zowel bevestigde (23%) als vermoede (77%) gevallen.

Bekijk het volledige dagelijkse rapport met de nationale epidemiologische situatie van het coronavirus.

Het aantal bevestigde besmette personen in ons land neemt nog steeds toe. Het aantal nieuwe hospitalisaties stabiliseert verder, maar blijft vrij hoog. Hou dus vol en volg de algemene maatregelen op, zorg goed voor jezelf en voor anderen.

Bent u ziek (koorts, hoesten, ademhalingsproblemen,…)? Volg dan het advies van de FOD Volksgezondheid op en:

  1. blijf thuis
  2. neem rechtstreeks telefonisch contact op met uw arts
  3. volg de aanbevelingen op van de website https://www.info-coronavirus.be/nl/.

Zo helpt iedereen de voortgang van de pandemie te vertragen en de meest kwetsbaren onder ons te beschermen.

Samenvatting voor de pers picture_as_pdf