Bescherm elkaar tegen luchtweginfecties.

Dalende tendens houdt aan

Op zondag 3 mei werden 361 nieuwe gevallen gerapporteerd. Daarvan wonen er 228 in Vlaanderen, 98 in Wallonië en 32 in Brussel. We hebben geen informatie over de woonplaats van de overige 3 gevallen. Dat brengt het totale aantal bevestigde besmette personen op 50 267. Verder is de situatie als volgt:

  • In de ziekenhuizen zijn er momenteel in totaal 3 044 patiënten opgenomen. De voorbije 24 uur waren er 59 nieuwe opnames.

  • In de intensieve zorgen liggen in totaal 655 patiënten, dat is een verdere daling met 19 patiënten in de voorbije 24 uur.

  • 12 378 patiënten zijn ontslagen uit het ziekenhuis en genezen verklaard sinds 15 maart, dat is een stijging van 69 in de voorbije 24 uur.

  • In totaal werden 7 924 sterfgevallen gerapporteerd, dat is een stijging van 80 in de voorbije 24 uur. Van die 80 overleden 41 mensen in het ziekenhuis en 39 in een woonzorgcentrum. In deze laatste groep werd 72% bevestigd door een COVID-test.

  • Van de in totaal 7 924 overleden personen, overleed 46% in het ziekenhuis, 53% in een woonzorgcentrum, 0,3% thuis en 0,4% op een andere plaats. De sterfgevallen in het ziekenhuis zijn allemaal bevestigde gevallen. De sterfgevallen in de woonzorgcentra zijn zowel bevestigde (18%) als vermoede (82%) gevallen.

Presentatie van de cijfers (persconferentie) picture_as_pdf

Uitgebreid rapport van de cijfers (persconferentie) picture_as_pdf

Het aantal bevestigde besmette personen in ons land neemt nog steeds toe. Het aantal nieuwe hospitalisaties stabiliseert verder, maar blijft vrij hoog. Hou dus vol en volg de algemene maatregelen op, zorg goed voor jezelf en voor anderen.

Bent u ziek (koorts, hoesten, ademhalingsproblemen,…)? Volg dan het advies van de FOD Volksgezondheid op en:

  1. blijf thuis
  2. neem rechtstreeks telefonisch contact op met uw arts
  3. volg de aanbevelingen op van de website https://www.info-coronavirus.be/nl/.

Zo helpt iedereen de voortgang van de pandemie te vertragen en de meest kwetsbaren onder ons te beschermen. Bekijk het volledige dagelijkse rapport met de (inter)nationale epidemiologische situatie van het coronavirus.