Bescherm elkaar tegen luchtweginfecties.

Cijfer nieuwe ziekenhuisopnames gaat de goede richting uit

Op maandag 27 april werden 647 nieuwe gevallen gerapporteerd. Daarvan wonen er 215 in Vlaanderen, 306 in Wallonië en 117 in Brussel. We hebben geen informatie over de woonplaats van de overige 9 gevallen. Dat brengt het totale aantal bevestigde besmette personen op 47 334.

Verder is de situatie als volgt:

  • In de ziekenhuizen zijn er momenteel in totaal 3 976 patiënten opgenomen. De voorbije 24 uur waren er 123 nieuwe opnames.
  • In de intensieve zorgen liggen in totaal 876 patiënten, dat is een verdere daling met 27 patiënten in de voorbije 24 uur.
  • 10 943 patiënten zijn ontslagen uit het ziekenhuis en genezen verklaard sinds 15 maart, dat is een stijging van 65 in de voorbije 24 uur.
  • In totaal werden 7 331 sterfgevallen gerapporteerd, dat is een stijging van 134 in de voorbije 24 uur. Van die 134 overleden 67 mensen in het ziekenhuis en 64 in een woonzorgcentrum. In deze laatste groep werd 80% bevestigd door een COVID-test.
  • Van de in totaal 7 331 overleden personen, overleed 46% in het ziekenhuis, 53% in een woonzorgcentrum, <1% thuis en <1% op een andere plaats. De sterfgevallen in het ziekenhuis zijn allemaal bevestigde gevallen. De sterfgevallen in de woonzorgcentra zijn zowel bevestigde (12%) als vermoede (88%) gevallen.

Presentatie van de cijfers (persconferentie) picture_as_pdf

Het aantal bevestigde besmette personen in ons land neemt nog steeds toe. Het aantal nieuwe hospitalisaties stabiliseertverder, maar blijft vrij hoog. Hou dus vol en volg de algemene maatregelen op, zorg goed voor jezelf en voor anderen.

Bent u ziek (koorts, hoesten, ademhalingsproblemen,…)? Volg dan het advies van de FOD Volksgezondheid op en:

  1. blijf thuis

  2. neem rechtstreeks telefonisch contact op met uw arts

  3. volg de aanbevelingen op van de website https://www.info-coronavirus.be/nl/.

Zo helpt iedereen de voortgang van de pandemie te vertragen en de meest kwetsbaren onder ons te beschermen.

Bekijk het volledige dagelijkse rapport met de (inter)nationale epidemiologische situatie van het coronavirus.