Bescherm elkaar tegen luchtweginfecties.

Belgische passagiers van cruise met de Westerdam worden opgevolgd bij terugkeer

Op het cruiseschip MS Westerdam, eigendom van de Holland America Line, werd één geval van besmetting met het Covid-19 coronavirus vastgesteld bij een Amerikaanse passagier.

In totaal waren er 1.455 passagiers aan boord, waaronder 11 Belgen. Eén van hen is een bemanningslid dat voorlopig aan boord blijft. De 10 anderen ontscheepten in Cambodja. Zij werden medisch gecontroleerd en getest door de plaatselijke autoriteiten. Daarbij werden geen bijkomende besmettingen vastgesteld.

Het risico dat de Belgen tijdens hun zeereis het virus opgelopen hebben, wordt als laag ingeschat. Uit voorzorg worden zij na hun terugkeer naar ons land thuis in isolatie geplaatst en hun gezondheid wordt van nabij opgevolgd door de gezondheidsinspectie. Indien nodig, kan een test door het referentielaboratorium uitsluitsel geeft over hun gezondheid.

De FOD Buitenlandse Zaken staat in contact met de Belgische passagiers tijdens hun verblijf in het buitenland en gedurende hun terugreis naar ons land.

Volg ons hier, op Twitter of op Facebook om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over het coronavirus Covid-19.