Bescherm elkaar tegen luchtweginfecties.

Aantal patiënten op intensieve zorgen blijft verder dalen

Op dinsdag 28 april werden 525 nieuwe gevallen gerapporteerd. Daarvan wonen er 263 in Vlaanderen, 174 in Wallonië en 75 in Brussel. We hebben geen informatie over de woonplaats van de overige 13 gevallen. Dat brengt het totale aantal bevestigde besmette personen op 47 859.

Verder is de situatie als volgt:

  • In de ziekenhuizen zijn er momenteel in totaal 4 050 patiënten opgenomen. De voorbije 24 uur waren er 174 nieuwe opnames.
  • In de intensieve zorgen liggen in totaal 797 patiënten, dat is een verdere daling met 79 patiënten in de voorbije 24 uur.
  • 11 283 patiënten zijn ontslagen uit het ziekenhuis en genezen verklaard sinds 15 maart, dat is een stijging van 340 in de voorbije 24 uur.
  • In totaal werden 7 501 sterfgevallen gerapporteerd, dat is een stijging van 170 in de voorbije 24 uur. Van die 170 overleden 69 mensen in het ziekenhuis en 98 in een woonzorgcentrum. In deze laatste groep werd 73% bevestigd door een COVID-test.
  • Van de in totaal 7 501 overleden personen, overleed 46% in het ziekenhuis, 53% in een woonzorgcentrum, 0,3% thuis en 0,4% op een andere plaats. De sterfgevallen in het ziekenhuis zijn allemaal bevestigde gevallen. De sterfgevallen in de woonzorgcentra zijn zowel bevestigde (13%) als vermoede (87%) gevallen.

Presentatie van de cijfers (persconferentie) picture_as_pdf

Het aantal bevestigde besmette personen in ons land neemt nog steeds toe. Het aantal nieuwe hospitalisaties stabiliseertverder, maar blijft vrij hoog. Hou dus vol en volg de algemene maatregelen op, zorg goed voor jezelf en voor anderen.

Bent u ziek (koorts, hoesten, ademhalingsproblemen,…)? Volg dan het advies van de FOD Volksgezondheid op en:

  1. blijf thuis

  2. neem rechtstreeks telefonisch contact op met uw arts

  3. volg de aanbevelingen op van de website https://www.info-coronavirus.be/nl/.

Zo helpt iedereen de voortgang van de pandemie te vertragen en de meest kwetsbaren onder ons te beschermen.

Bekijk het volledige dagelijkse rapport met de (inter)nationale epidemiologische situatie van het coronavirus.