Bescherm elkaar tegen luchtweginfecties.

Aantal nieuwe infecties daalt verder

Op dinsdag 26 mei werden 137 nieuwe gevallen gerapporteerd. Daarvan wonen er 91 in Vlaanderen, 31 in Wallonië en 15 in Brussel. Dat brengt het totale aantal bevestigde besmette personen op 57 592.

Verder is de situatie als volgt:

  • In de ziekenhuizen zijn er momenteel in totaal 1 128 patiënten opgenomen. De voorbije 24 uur waren er 36 nieuwe opnames.
  • In de intensieve zorgen liggen in totaal 220 patiënten, dat is een verdere daling met 29 patiënten in de voorbije 24 uur.
  • 15 465 patiënten zijn ontslagen uit het ziekenhuis en genezen verklaard sinds 15 maart, dat is een stijging van 145 in de voorbije 24 uur.
  • In totaal werden 9 364 sterfgevallen gerapporteerd, dat is een stijging van 36 in de voorbije 24 uur. Van die 36 overleden 16 mensen in het ziekenhuis en 17 in een woonzorgcentrum. In deze laatste groep werd 88% bevestigd door een COVID-test.
  • Van de in totaal 9 364 overleden personen, overleed 48% in het ziekenhuis, 51% in een woonzorgcentrum, 0,3% thuis en 0,5% op een andere plaats. De sterfgevallen in het ziekenhuis zijn allemaal bevestigde gevallen. De sterfgevallen in de woonzorgcentra zijn zowel bevestigde (25%) als vermoede (75%) gevallen.

Bekijk het volledige dagelijkse rapport met de nationale epidemiologische situatie van het coronavirus.

Er worden in ons land nog steeds nieuwe besmettingen vastgesteld, maar de trends dalen. Hou dus vol en volg de algemene maatregelen op, zorg goed voor jezelf en voor anderen.

Bent u ziek (koorts, hoesten, ademhalingsproblemen,…)? Volg dan het advies van de FOD Volksgezondheid op en:

  1. blijf thuis
  2. neem rechtstreeks telefonisch contact op met uw arts
  3. volg de aanbevelingen op van de website https://www.info-coronavirus.be/nl/. Zo helpt iedereen de voortgang van de pandemie te vertragen en de meest kwetsbaren onder ons te beschermen.

Samenvatting voor de pers picture_as_pdf