Bescherm elkaar tegen luchtweginfecties.

Aantal nieuwe hospitalisaties daalt

Op maandag 11 mei werden 330 nieuwe gevallen gerapporteerd. Daarvan wonen er 148 in Vlaanderen, 155 in Wallonië en 25 in Brussel. We hebben geen informatie over de woonplaats van de overige 2 gevallen. Dat brengt het totale aantal bevestigde besmette personen op 53 779.

Verder is de situatie als volgt:

  • In de ziekenhuizen zijn er momenteel in totaal 2 230 patiënten opgenomen. De voorbije 24 uur waren er 43 nieuwe opnames.
  • In de intensieve zorgen liggen in totaal 465 patiënten, dat is een verdere daling met 13 patiënten in de voorbije 24 uur.
  • 13 732 patiënten zijn ontslagen uit het ziekenhuis en genezen verklaard sinds 15 maart, dat is een stijging van 35 in de voorbije 24 uur.
  • In totaal werden 8 761 sterfgevallen gerapporteerd, dat is een stijging van 65 in de voorbije 24 uur. Van die 65 overleden 34 mensen in het ziekenhuis en 31 in een woonzorgcentrum. In deze laatste groep werd 81% bevestigd door een COVID-test.
  • Van de in totaal 8 761 overleden personen, overleed 48% in het ziekenhuis, 51% in een woonzorgcentrum, 0,3% thuis en 0,4% op een andere plaats. De sterfgevallen in het ziekenhuis zijn allemaal bevestigde gevallen. De sterfgevallen in de woonzorgcentra zijn zowel bevestigde (22%) als vermoede (78%) gevallen.

Uitgebreid rapport van de cijfers (persconferentie) picture_as_pdf

Het aantal bevestigde besmette personen in ons land neemt nog steeds toe. Het aantal nieuwe hospitalisaties stabiliseert verder, maar blijft vrij hoog. Hou dus vol en volg de algemene maatregelen op, zorg goed voor jezelf en voor anderen.

Bent u ziek (koorts, hoesten, ademhalingsproblemen,…)? Volg dan het advies van de FOD Volksgezondheid op en:

  1. blijf thuis
  2. neem rechtstreeks telefonisch contact op met uw arts
  3. volg de aanbevelingen op van de website https://www.info-coronavirus.be/nl/.

Zo helpt iedereen de voortgang van de pandemie te vertragen en de meest kwetsbaren onder ons te beschermen. Bekijk het volledige dagelijkse rapport met de (inter)nationale epidemiologische situatie van het coronavirus.