Samen veilig de winter door. Contacten beperken. Afstand houden. Mondmasker. Goede ventilatie. Covid Safe Ticket. Telewerk. Prik & boosterprik

Aantal nieuwe besmettingen gedaald

Op zondag 24 mei werden 250 nieuwe gevallen gerapporteerd. Daarvan wonen er 175 in Vlaanderen, 50 in Wallonië en 25 in Brussel. Dat brengt het totale aantal bevestigde besmette personen op 57 342.

Verder is de situatie als volgt:

  • In de ziekenhuizen zijn er momenteel in totaal 1 334 patiënten opgenomen. De voorbije 24 uur waren er 27 nieuwe opnames.
  • In de intensieve zorgen liggen in totaal 251 patiënten, dat is een verdere daling met 5 patiënten in de voorbije 24 uur.
  • 15 297 patiënten zijn ontslagen uit het ziekenhuis en genezen verklaard sinds 15 maart, dat is een stijging van 25 in de voorbije 24 uur.
  • In totaal werden 9 312 sterfgevallen gerapporteerd, dat is een stijging van 32 in de voorbije 24 uur. Van die 32 overleden 20 mensen in het ziekenhuis en 12 in een woonzorgcentrum. In deze laatste groep werd 58% bevestigd door een COVID-test.
  • Van de in totaal 9 312 overleden personen, overleed 48% in het ziekenhuis, 51% in een woonzorgcentrum, 0,3% thuis en 0,5% op een andere plaats. De sterfgevallen in het ziekenhuis zijn allemaal bevestigde gevallen. De sterfgevallen in de woonzorgcentra zijn zowel bevestigde (25%) als vermoede (75%) gevallen.

Bekijk het volledige dagelijkse rapport met de nationale epidemiologische situatie van het coronavirus.

Er worden in ons land nog steeds nieuwe besmettingen vastgesteld, maar de trends dalen. Hou dus vol en volg de algemene maatregelen op, zorg goed voor jezelf en voor anderen.

Bent u ziek (koorts, hoesten, ademhalingsproblemen,…)? Volg dan het advies van de FOD Volksgezondheid op en:

  1. blijf thuis
  2. neem rechtstreeks telefonisch contact op met uw arts
  3. volg de aanbevelingen op van de website https://www.info-coronavirus.be/nl/. Zo helpt iedereen de voortgang van de pandemie te vertragen en de meest kwetsbaren onder ons te beschermen.

Samenvatting voor de pers picture_as_pdf