Bescherm elkaar tegen luchtweginfecties.

Aantal COVID-19-patiënten in ziekenhuis blijft stabiel

Op maandag 4 mei werden 242 nieuwe gevallen gerapporteerd. Daarvan wonen er 161 in Vlaanderen, 68 in Wallonië en 12 in Brussel. We hebben geen informatie over de woonplaats van het overige (1) geval. Dat brengt het totale aantal bevestigde besmette personen op 50 509.

Verder is de situatie als volgt:

  • In de ziekenhuizen zijn er momenteel in totaal 3 082 patiënten opgenomen. De voorbije 24 uur waren er 84 nieuwe opnames.
  • In de intensieve zorgen liggen in totaal 646 patiënten, dat is een verdere daling met 9 patiënten in de voorbije 24 uur.
  • 12 441 patiënten zijn ontslagen uit het ziekenhuis en genezen verklaard sinds 15 maart, dat is een stijging van 63 in de voorbije 24 uur.
  • In totaal werden 8 016 sterfgevallen gerapporteerd, dat is een stijging van 97 in de voorbije 24 uur. Van die 97 overleden 57 mensen in het ziekenhuis en 40 in een woonzorgcentrum. In deze laatste groep werd 62% bevestigd door een COVID-test.
  • Van de in totaal 8 016 overleden personen, overleed 46% in het ziekenhuis, 53% in een woonzorgcentrum, 0,3% thuis en 0,4% op een andere plaats. De sterfgevallen in het ziekenhuis zijn allemaal bevestigde gevallen. De sterfgevallen in de woonzorgcentra zijn zowel bevestigde (18%) als vermoede (82%) gevallen.

Uitgebreid rapport van de cijfers (persconferentie) picture_as_pdf

Het aantal bevestigde besmette personen in ons land neemt nog steeds toe. Het aantal nieuwe hospitalisaties stabiliseert verder, maar blijft vrij hoog. Hou dus vol en volg de algemene maatregelen op, zorg goed voor jezelf en voor anderen.

Bent u ziek (koorts, hoesten, ademhalingsproblemen,…)? Volg dan het advies van de FOD Volksgezondheid op en:

  1. blijf thuis
  2. neem rechtstreeks telefonisch contact op met uw arts
  3. volg de aanbevelingen op van de website https://www.info-coronavirus.be/nl/.

Zo helpt iedereen de voortgang van de pandemie te vertragen en de meest kwetsbaren onder ons te beschermen. Bekijk het volledige dagelijkse rapport met de (inter)nationale epidemiologische situatie van het coronavirus.