Bescherm elkaar tegen luchtweginfecties.

98 nieuwe opnames in het ziekenhuis

Op woensdag 6 mei werden 639 nieuwe gevallen gerapporteerd. Daarvan wonen er 374 in Vlaanderen, 157 in Wallonië en 101 in Brussel. We hebben geen informatie over de woonplaats van de overige 7 gevallen. Dat brengt het totale aantal bevestigde besmette personen op 51 420.

Verder is de situatie als volgt:

  • In de ziekenhuizen zijn er momenteel in totaal 2 688 patiënten opgenomen. De voorbije 24 uur waren er 98 nieuwe opnames.
  • In de intensieve zorgen liggen in totaal 538 patiënten, dat is een verdere daling met 116 patiënten in de voorbije 24 uur.
  • 12 980 patiënten zijn ontslagen uit het ziekenhuis en genezen verklaard sinds 15 maart, dat is een stijging van 244 in de voorbije 24 uur.
  • In totaal werden 8 415 sterfgevallen gerapporteerd, dat is een stijging van 80 in de voorbije 24 uur. Van die 80 overleden 37 mensen in het ziekenhuis en 43 in een woonzorgcentrum. In deze laatste groep werd 74% bevestigd door een COVID-test.
  • Van de in totaal 8 415 overleden personen, overleed 48% in het ziekenhuis, 51% in een woonzorgcentrum, 0,3% thuis en 0,4% op een andere plaats. De sterfgevallen in het ziekenhuis zijn allemaal bevestigde gevallen. De sterfgevallen in de woonzorgcentra zijn zowel bevestigde (19%) als vermoede (81%) gevallen.

Uitgebreid rapport van de cijfers (persconferentie) picture_as_pdf

Het aantal bevestigde besmette personen in ons land neemt nog steeds toe. Het aantal nieuwe hospitalisaties stabiliseert verder, maar blijft vrij hoog. Hou dus vol en volg de algemene maatregelen op, zorg goed voor jezelf en voor anderen.

Bent u ziek (koorts, hoesten, ademhalingsproblemen,…)? Volg dan het advies van de FOD Volksgezondheid op en:

  1. blijf thuis
  2. neem rechtstreeks telefonisch contact op met uw arts
  3. volg de aanbevelingen op van de website https://www.info-coronavirus.be/nl/.

Zo helpt iedereen de voortgang van de pandemie te vertragen en de meest kwetsbaren onder ons te beschermen. Bekijk het volledige dagelijkse rapport met de (inter)nationale epidemiologische situatie van het coronavirus.