De herfstprik-je beste bescherming tegen Covid-19.

74 nieuwe besmettingen

Uit de cijfers van Sciensano blijkt dat er op vrijdag 19 juni, 74 nieuwe gevallen werden gerapporteerd. Daarvan wonen er 56 in Vlaanderen, 11 in Wallonië en 7 in Brussel. Dat brengt het totale aantal bevestigde besmette personen op 60 550.

Verder is de situatie als volgt:

  • In de ziekenhuizen zijn er momenteel in totaal 308 patiënten opgenomen. De voorbije 24 uur waren er 20 nieuwe opnames.
  • In de intensieve zorgen liggen in totaal 50 patiënten, dat is een verdere daling met 2 patiënten in de voorbije 24 uur.
  • 16 771 patiënten zijn ontslagen uit het ziekenhuis en genezen verklaard sinds 15 maart, dat is een stijging van 42 in de voorbije 24 uur.
  • In totaal werden 9 696 sterfgevallen gerapporteerd, dat is een stijging van 2 in de voorbije 24 uur. Van die 2 overleden 2 mensen in het ziekenhuis en 0 in een woonzorgcentrum. In deze laatste groep werd N/A bevestigd door een COVID-test.
  • Van de in totaal 9 696 overleden personen, overleed 49% in het ziekenhuis, 50% in een woonzorgcentrum, 0,5% in andere residentiële collectiviteiten, en 0,6% thuis en elders. De meeste sterfgevallen in het ziekenhuis (95%) zijn bevestigde gevallen. De sterfgevallen in de woonzorgcentra omvatten 27% bevestigde gevallen en 73% vermoede gevallen.

Bekijk het volledige dagelijkse rapport met de nationale epidemiologische situatie van het coronavirus. picture_as_pdf

Er zal geen update zijn op zondag en maandag. De volgende update krijgt u op dinsdag 23/06.

Het virus is niet verdwenen uit ons land. Blijf dus de tips toepassen om jezelf en je familie te beschermen .

Bent u ziek (koorts, hoesten, ademhalingsproblemen,…)? Volg dan het advies van de FOD Volksgezondheid op en:

  1. blijf thuis
  2. neem rechtstreeks telefonisch contact op met uw arts
  3. volg de aanbevelingen op van de website https://www.info-coronavirus.be/nl/.

Samenvatting voor de pers picture_as_pdf