Bescherm elkaar tegen luchtweginfecties.

74 nieuwe besmettingen

Uit de cijfers van Sciensano blijkt dat er op vrijdag 19 juni, 74 nieuwe gevallen werden gerapporteerd. Daarvan wonen er 56 in Vlaanderen, 11 in Wallonië en 7 in Brussel. Dat brengt het totale aantal bevestigde besmette personen op 60 550.

Verder is de situatie als volgt:

  • In de ziekenhuizen zijn er momenteel in totaal 308 patiënten opgenomen. De voorbije 24 uur waren er 20 nieuwe opnames.
  • In de intensieve zorgen liggen in totaal 50 patiënten, dat is een verdere daling met 2 patiënten in de voorbije 24 uur.
  • 16 771 patiënten zijn ontslagen uit het ziekenhuis en genezen verklaard sinds 15 maart, dat is een stijging van 42 in de voorbije 24 uur.
  • In totaal werden 9 696 sterfgevallen gerapporteerd, dat is een stijging van 2 in de voorbije 24 uur. Van die 2 overleden 2 mensen in het ziekenhuis en 0 in een woonzorgcentrum. In deze laatste groep werd N/A bevestigd door een COVID-test.
  • Van de in totaal 9 696 overleden personen, overleed 49% in het ziekenhuis, 50% in een woonzorgcentrum, 0,5% in andere residentiële collectiviteiten, en 0,6% thuis en elders. De meeste sterfgevallen in het ziekenhuis (95%) zijn bevestigde gevallen. De sterfgevallen in de woonzorgcentra omvatten 27% bevestigde gevallen en 73% vermoede gevallen.

Bekijk het volledige dagelijkse rapport met de nationale epidemiologische situatie van het coronavirus. picture_as_pdf

Er zal geen update zijn op zondag en maandag. De volgende update krijgt u op dinsdag 23/06.

Het virus is niet verdwenen uit ons land. Blijf dus de tips toepassen om jezelf en je familie te beschermen .

Bent u ziek (koorts, hoesten, ademhalingsproblemen,…)? Volg dan het advies van de FOD Volksgezondheid op en:

  1. blijf thuis
  2. neem rechtstreeks telefonisch contact op met uw arts
  3. volg de aanbevelingen op van de website https://www.info-coronavirus.be/nl/.

Samenvatting voor de pers picture_as_pdf