Bescherm elkaar tegen luchtweginfecties.

55 nieuwe besmettingen

Uit de cijfers van Sciensano blijkt dat er op maandag 15 juni, 55 nieuwe gevallen werden gerapporteerd. Daarvan wonen er 22 in Vlaanderen, 19 in Wallonië en 14 in Brussel. Dat brengt het totale aantal bevestigde besmette personen op 60 155.

Verder is de situatie als volgt:

  • In de ziekenhuizen zijn er momenteel in totaal 395 patiënten opgenomen. De voorbije 24 uur waren er 11 nieuwe opnames.
  • In de intensieve zorgen liggen in totaal 76 patiënten, dat is een verdere daling met 9 patiënten in de voorbije 24 uur.
  • 16 625 patiënten zijn ontslagen uit het ziekenhuis en genezen verklaard sinds 15 maart, dat is een stijging van 15 in de voorbije 24 uur.
  • In totaal werden 9 663 sterfgevallen gerapporteerd, dat is een stijging van 4 in de voorbije 24 uur. Alle overlijdens van de voorbije 24 uur vonden plaats in het ziekenhuis.
  • Van de in totaal 9 663 overleden personen, overleed 49% in het ziekenhuis, 50% in een woonzorgcentrum, 0,5% in andere residentiële collectiviteiten, en 0,6% thuis en elders. De meeste sterfgevallen in het ziekenhuis (95%) zijn bevestigde gevallen. De sterfgevallen in de woonzorgcentra omvatten 26% bevestigde gevallen en 74% vermoede gevallen.

Bekijk het volledige dagelijkse rapport met de nationale epidemiologische situatie van het coronavirus. picture_as_pdf

Het virus is niet verdwenen uit ons land. Blijf dus de tips toepassen om jezelf en je familie te beschermen .

Bent u ziek (koorts, hoesten, ademhalingsproblemen,…)? Volg dan het advies van de FOD Volksgezondheid op en:

  1. blijf thuis
  2. neem rechtstreeks telefonisch contact op met uw arts
  3. volg de aanbevelingen op van de website https://www.info-coronavirus.be/nl/.

Samenvatting voor de pers picture_as_pdf