Bescherm elkaar tegen luchtweginfecties.

198 nieuwe infecties

Op maandag 25 mei werden 198 nieuwe gevallen gerapporteerd. Daarvan wonen er 93 in Vlaanderen, 89 in Wallonië en 16 in Brussel. Dat brengt het totale aantal bevestigde besmette personen op 57 455 *.

* 85 serologisch positieve gevallen zijn verwijderd uit de cijfers. Serologisch positieve gevallen wijzen op een infectie uit het verleden. Dit in tegenstelling tot de positieve PCR-tests, die wijzen op een nieuwe infectie. Deze 85 werden dus uit de statistieken van de nieuwe infecties gehaald.

Verder is de situatie als volgt:

  • In de ziekenhuizen zijn er momenteel in totaal 1 302 patiënten opgenomen. De voorbije 24 uur waren er 39 nieuwe opnames.
  • In de intensieve zorgen liggen in totaal 249 patiënten, dat is een verdere daling met 2 patiënten in de voorbije 24 uur.
  • 15 320 patiënten zijn ontslagen uit het ziekenhuis en genezen verklaard sinds 15 maart, dat is een stijging van 23 in de voorbije 24 uur.
  • In totaal werden 9 334 sterfgevallen gerapporteerd, dat is een stijging van 23 in de voorbije 24 uur. Van die 23 overleden 16 mensen in het ziekenhuis en 7 in een woonzorgcentrum. In deze laatste groep werd 100% bevestigd door een COVID-test.
  • Van de in totaal 9 334 overleden personen, overleed 48% in het ziekenhuis, 51% in een woonzorgcentrum, 0,3% thuis en 0,5% op een andere plaats. De sterfgevallen in het ziekenhuis zijn allemaal bevestigde gevallen. De sterfgevallen in de woonzorgcentra zijn zowel bevestigde (25%) als vermoede (75%) gevallen.

Bekijk het volledige dagelijkse rapport met de nationale epidemiologische situatie van het coronavirus.

Er worden in ons land nog steeds nieuwe besmettingen vastgesteld, maar de trends dalen. Hou dus vol en volg de algemene maatregelen op, zorg goed voor jezelf en voor anderen.

Bent u ziek (koorts, hoesten, ademhalingsproblemen,…)? Volg dan het advies van de FOD Volksgezondheid op en:

  1. blijf thuis
  2. neem rechtstreeks telefonisch contact op met uw arts
  3. volg de aanbevelingen op van de website https://www.info-coronavirus.be/nl/. Zo helpt iedereen de voortgang van de pandemie te vertragen en de meest kwetsbaren onder ons te beschermen.

Samenvatting voor de pers picture_as_pdf