Bescherm elkaar tegen luchtweginfecties.

1850 nieuwe besmettingen met Covid-19

Op vrijdag 27 maart werden 1850 nieuwe gevallen gerapporteerd. Daarvan wonen er 823 in Vlaanderen, 875 in Wallonië en 134 in Brussel. We hebben geen informatie over de woonplaats van de overige 18 gevallen. Dat brengt het totale aantal bevestigde besmette personen op 9134.

Verder is de situatie als volgt:

  • In de ziekenhuizen zijn er in totaal 3717 patiënten opgenomen. Dat is een stijging van 575 patiënten op 1 dag tijd.
  • In de intensieve zorgen liggen 789 patiënten in totaal, dat is een stijging van 99 patiënten in de voorbije 24 uur.
  • 1063 patiënten zijn ontslagen uit het ziekenhuis en genezen verklaard sinds 15 maart, dat is een stijging van 205 in de voorbije 24 uur.
  • In totaal werden 353 sterfgevallen gerapporteerd, dat is een stijging van 64 in de voorbije 24 uur. Presentatie van de cijfers (persconferentie).

Het aantal bevestigde besmette personen in ons land neemt nog steeds toe, en zal ook de komende dagen verder blijven toenemen. Ook het aantal hospitalisaties zal voorlopig blijven stijgen. Hou dus vol en volg de algemene maatregelen op, zorg goed voor jezelf en voor anderen.

Bent u ziek (koorts, hoesten, ademhalingsproblemen,…)? Volg dan het advies van de FOD Volksgezondheid op en:

  1. blijf thuis
  2. neem rechtstreeks telefonisch contact op met uw arts
  3. volg de aanbevelingen op van de website https://www.info-coronavirus.be/nl/. Zo helpt iedereen de voortgang van de pandemie te vertragen en de meest kwetsbaren onder ons te beschermen.

Bekijk het volledige dagelijkse rapport met de (inter)nationale epidemiologische situatie van het coronavirus.