Bescherm elkaar tegen luchtweginfecties.

1298 nieuwe besmettingen met Covid-19

Op woensdag 25 maart werden 1298 nieuwe gevallen gerapporteerd. Daarvan wonen er 857 in Vlaanderen, 256 in Wallonië en 164 in Brussel. We hebben geen informatie over de woonplaats van de overige 21 gevallen. Dat brengt het totale aantal bevestigde besmette personen op 6235.

Verder is de situatie als volgt:

• In de ziekenhuizen zijn er in totaal 2652 patiënten opgenomen. Dat is een stijging van 536 patiënten op 1 dag tijd. • In de intensieve zorgen liggen 605 patiënten in totaal, dat is een stijging van 131 patiënten in de voorbije 24 uur. • 675 patiënten zijn ontslagen uit het ziekenhuis en genezen verklaard sinds 15 maart, dat is een stijging van 128 in de voorbije 24 uur. • In totaal werden 220 sterfgevallen gerapporteerd, dat is een stijging van 42 in de voorbije 24 uur.

Presentatie van de cijfers (persconferentie).

Het aantal bevestigde besmette personen in ons land neemt nog steeds toe, en zal ook de komende dagen verder blijven toenemen. Ook het aantal hospitalisaties zal voorlopig blijven stijgen. Hou dus vol en volg de algemene maatregelen op, zorg goed voor jezelf en voor anderen.

Bent u ziek (koorts, hoesten, ademhalingsproblemen,…)? Volg dan het advies van de FOD Volksgezondheid op en:

blijf thuis neem rechtstreeks telefonisch contact op met uw arts volg de aanbevelingen op van de website https://www.info-coronavirus.be/nl/. Zo helpt iedereen de voortgang van de pandemie te vertragen en de meest kwetsbaren onder ons te beschermen.

Bekijk het volledige dagelijkse rapport met de (inter)nationale epidemiologische situatie van het coronavirus.