Bescherm elkaar tegen luchtweginfecties.

116 nieuwe ziekenhuisopnames in de laatste 24 uur

Op dinsdag 5 mei werden 272 nieuwe gevallen gerapporteerd. Daarvan wonen er 199 in Vlaanderen, 62 in Wallonië en 10 in Brussel. We hebben geen informatie over de woonplaats van de overige 1 gevallen. Dat brengt het totale aantal bevestigde besmette personen op 50 781.

Verder is de situatie als volgt:

  • In de ziekenhuizen zijn er momenteel in totaal 2 849 patiënten opgenomen. De voorbije 24 uur waren er 116 nieuwe opnames.
  • In de intensieve zorgen liggen in totaal 646 patiënten. Dat is evenveel als de dag voordien.
  • 12 731 patiënten zijn ontslagen uit het ziekenhuis en genezen verklaard sinds 15 maart, dat is een stijging van 290 in de voorbije 24 uur.
  • In totaal werden 8 339 sterfgevallen gerapporteerd, dat is een stijging van 110 in de voorbije 24 uur. Daarnaast werden retroactief 229 bijkomende sterfgevallen uit de ziekenhuizen toegevoegd, die gemeld werden tussen 24 maart en 4 mei. Van deze mensen overleden er 280 in het ziekenhuis en 59 in een woonzorgcentrum. In deze laatste groep werd 78% bevestigd door een COVID-test.
  • Van de in totaal 8 339 overleden personen, overleed 48% in het ziekenhuis, 51% in een woonzorgcentrum, 0,3% thuis en 0,4% op een andere plaats. De sterfgevallen in het ziekenhuis zijn allemaal bevestigde gevallen. De sterfgevallen in de woonzorgcentra zijn zowel bevestigde (19%) als vermoede (81%) gevallen.

Uitgebreid rapport van de cijfers (persconferentie) picture_as_pdf

Het aantal bevestigde besmette personen in ons land neemt nog steeds toe. Het aantal nieuwe hospitalisaties zakt beetje bij beetje, maar blijft nog vrij hoog. Hou dus vol en volg de algemene maatregelen op, zorg goed voor jezelf en voor anderen.

Bent u ziek (koorts, hoesten, ademhalingsproblemen,…)? Volg dan het advies van de FOD Volksgezondheid op en:

  1. blijf thuis
  2. neem rechtstreeks telefonisch contact op met uw arts
  3. volg de aanbevelingen op van de website https://www.info-coronavirus.be/nl/.

Zo helpt iedereen de voortgang van de pandemie te vertragen en de meest kwetsbaren onder ons te beschermen. Bekijk het volledige dagelijkse rapport met de (inter)nationale epidemiologische situatie van het coronavirus.