Bescherm elkaar tegen luchtweginfecties.

108 nieuwe infecties

Uit de cijfers van Sciensano blijkt dat er op donderdag 11 juni 108 nieuwe gevallen werden gerapporteerd. Daarvan wonen er 64 in Vlaanderen, 35 in Wallonië en 9 in Brussel. Dat brengt het totale aantal bevestigde besmette personen op 59 819.

Verder is de situatie als volgt:

  • In de ziekenhuizen zijn er momenteel in totaal 477 patiënten opgenomen. De voorbije 24 uur waren er 32 nieuwe opnames.
  • In de intensieve zorgen liggen in totaal 89 patiënten, dat is een verdere daling met 10 patiënten in de voorbije 24 uur.
  • 16 498 patiënten zijn ontslagen uit het ziekenhuis en genezen verklaard sinds 15 maart, dat is een stijging van 45 in de voorbije 24 uur.
  • In totaal werden 9 646 sterfgevallen gerapporteerd, dat is een stijging van 10 in de voorbije 24 uur. Van die 10 overleden 7 mensen in het ziekenhuis en 3 in een woonzorgcentrum. In deze laatste groep werd 100% bevestigd door een COVID-test.
  • Van de in totaal 9 646 overleden personen, overleed 49% in het ziekenhuis, 50% in een woonzorgcentrum, 0,5% in andere residentiële collectiviteiten, en 0,6% thuis en elders. De meeste sterfgevallen in het ziekenhuis (95%) zijn bevestigde gevallen. De sterfgevallen in de woonzorgcentra omvatten 26% bevestigde gevallen en 74% vermoede gevallen.

Bekijk het volledige dagelijkse rapport met de nationale epidemiologische situatie van het coronavirus.

Er worden in ons land nog steeds nieuwe besmettingen vastgesteld, maar de trends dalen. Hou dus vol en volg de algemene maatregelen op, zorg goed voor jezelf en voor anderen.

Bent u ziek (koorts, hoesten, ademhalingsproblemen,…)? Volg dan het advies van de FOD Volksgezondheid op en:

  1. blijf thuis
  2. neem rechtstreeks telefonisch contact op met uw arts
  3. volg de aanbevelingen op van de website https://www.info-coronavirus.be/nl/. Zo helpt iedereen de voortgang van de pandemie te vertragen en de meest kwetsbaren onder ons te beschermen.

Samenvatting voor de pers picture_as_pdf