Bescherm elkaar tegen luchtweginfecties.

1049 nieuwe besmettingen met Covid-19

Op donderdag 26 maart werden 1049 nieuwe gevallen gerapporteerd. Daarvan wonen er 772 in Vlaanderen, 131 in Wallonië en 137 in Brussel. We hebben geen informatie over de woonplaats van de overige 9 gevallen. Dat brengt het totale aantal bevestigde besmette personen op 7284.

Verder is de situatie als volgt:

  • In de ziekenhuizen zijn er in totaal 3042 patiënten opgenomen. Dat is een stijging van 490 patiënten op 1 dag tijd.
  • In de intensieve zorgen liggen 690 patiënten in totaal, dat is een stijging van 85 patiënten in de voorbije 24 uur.
  • 858 patiënten zijn ontslagen uit het ziekenhuis en genezen verklaard sinds 15 maart, dat is een stijging van 183 in de voorbije 24 uur.
  • In totaal werden 289 sterfgevallen gerapporteerd, dat is een stijging van 69 in de voorbije 24 uur. Van de 69 nieuw gerapporteerde sterfgevallen stierven er 46 op 25 maart, 21 op 26 maart en 2 vóór deze data. De melding van sterfgevallen kan enkele dagen duren omwille van de toegenomen werkdruk bij de ziekenhuizen en de gemeenschappen. Presentatie van de cijfers (persconferentie).

Het aantal bevestigde besmette personen in ons land neemt nog steeds toe, en zal ook de komende dagen verder blijven toenemen. Ook het aantal hospitalisaties zal voorlopig blijven stijgen. Hou dus vol en volg de algemene maatregelen op, zorg goed voor jezelf en voor anderen.

Bent u ziek (koorts, hoesten, ademhalingsproblemen,…)? Volg dan het advies van de FOD Volksgezondheid op en:

  1. blijf thuis
  2. neem rechtstreeks telefonisch contact op met uw arts
  3. volg de aanbevelingen op van de website https://www.info-coronavirus.be/nl/. Zo helpt iedereen de voortgang van de pandemie te vertragen en de meest kwetsbaren onder ons te beschermen.

Bekijk het volledige dagelijkse rapport met de (inter)nationale epidemiologische situatie van het coronavirus.